UZ Gent

 • En quoi consiste le programme de revalidation?

  Het revalidatieprogramma heeft tot doel om het welzijn van longpatiënten te verhogen zodat ze beter kunnen functioneren. Het helpt patiënten om hun dagelijkse activiteiten vlotter uit te voeren en soms zelfs opnieuw activiteiten te ontplooien die niet meer haalbaar leken. Patiënten die een revalidatieprogramma volgen, kunnen beter met de ziekte omgaan en worden aangemoedigd om hun sociaal isolement te doorbreken.
 • Quelles sont la durée et la fréquence du programme de revalidation?

  Afhankelijk van de indicatie tot maximum zes maanden. De frequentie is 2 à 3 maal per week met een duur van de zitting van 1 à 2 uur.
 • Comment le programme de revalidation est-il remboursé ?

  Patiënten met een zeer ernstige longaandoening kunnen genieten van de overeenkomst die de dienst Longziekten van het UZ Gent heeft afgesloten met het RIZIV. Die overeenkomst houdt in dat het 6 maanden durend revalidatieprogramma volledig terugbetaald wordt. Het gebeurt uitzonderlijk dat het revalidatieprogramma niet volledig kan terugbetaald worden, meer bepaald omdat de graad van het longlijden iets minder ernstig is (K-30 of K-15 nomenclatuur). De longarts-revalidatie-arts, de kinesitherapeuten en de sociaal werker kunnen u over de kostprijs van de behandeling steeds inlichtingen geven.
 • Comment puis-je savoir si je suis éligible à ce programme ?

  Een intake gesprek met de pneumoloog zal plaatsvinden, gevolgd door intake voor revalidatietests. Deze tests bestaan uit inspanningsonderzoek, krachttesten, meting van de levenskwaliteit, nutritionele en ergotherapeutische revalidatie.
 • Patients

  Maladies respiratoires chroniques, Après une hospitalisation de longue durée, soins intensifs, Pré et post chirurgie thoracique, Pré et post traitement oncologique, Après l'admission à long terme dans le COVID

  Mucoviscidose, Ernstig & steroïde-afhankelijk astma

 • Professionnel de la santé

  Pneumologue, Physiothérapeute, Tabacologue, Infirmière, Diététicienne, Ergothérapeute, Cardiologue, Médecin, Psychologue, Travailleur social, Médecin généraliste

Retourner