Respiphysio (eigen vennootschap), Logopedie Kalmthout (praktijk waar behandelingen worden uitgevoerd)

 • Wat houdt het revalidatieprogramma in?

  Het programma richt zich vooral op kracht (squats, lunges, armoefeningen,...) en conditie (loopband, fiets, crosstrainer, armergometer, trap) , indien nodig wordt er ook autogene drainage toegepast. We kijken naar de voorgaande testen die werden uitgevoerd in het ziekenhuis en aan de hand daarvan beslissen we of er meer aan intervaltraining gedacht moet worden of duurtraining.
 • Wat zijn de duur en frequentie van het revalidatieprogramma?

  Patiënten komen bij ons 2-3/week gedurende 45-60 minuten
 • Hoe wordt het revalidatieprogramma terugbetaald?

  Door de praktijk wordt er een E-pathologie aangevraagd indien patiënten hiervoor in aanmerking komen. Patiënten ontvangen terugbetaling via de mutualiteit. Indien deze niet in aanmerking komen is het via een courante of voor kinderen een Fb.
 • Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor dit programma?

  Er is een nauwe samenwerking met de pneumologen in de buurt. Samen met hun beslissen we wie er wel en niet in aanmerking komt voor dit programma.
 • Welke patiënten kunnen bij ons revalideren?

  Chronische respiratoire aandoeningen, Na langdurige opname intensieve zorgen, Pre en post thoraxchirurgie, Pre en post oncologische behandeling, Na langdurige COVID-opname

  baby's en kinderen met respiratoire problematiek

 • Welke zorgverleners zijn aanwezig?

  Pneumoloog, Kinesitherapeut, Tabaccoloog, Verpleegkundige, Diëtist, Ergotherapeut, Cardioloog, Fysisch geneesheer, Psycholoog, Sociaal werker, Allgemeinmedizinerin

Documenten

Ga terug