Kinepraktijk Els Jordens

 • Wat houdt het revalidatieprogramma in?

  De patiënt meldt zich aan in de praktijk en er volgt een uitgebreid gesprek (verloop van de ziekte, medicatie,...). Voor patiënten met COPD wordt aan de hand van beschikbare resultaten van bv ergospirometrie, 6mwt, én de doelstellingen die de patiënt zelf formuleert, een programma opgesteld op maat van de patiënt. Andere patiënten (bv patiënten met mucoviscidose, PCD,...), en sommige patiënten met COPD, zijn belast met secreties en hebben daarom meer (of ook) baat aan drainage van secreties. Hier volgen we de principes van de autogene drainage en wordt er gebruik gemaakt van oa flutter, pep, aerobika, elastische bandjes...IPV-toestel is aanwezig voor de patiënten die daar voordeel uit kunnen halen.
 • Wat zijn de duur en frequentie van het revalidatieprogramma?

  De behandelingsduur varieert van 30 tot 60 minuten per sessie en dit 2 tot 7 maal per week, afhankelijk van pathologie/reva/drainage/combi
 • Hoe wordt het revalidatieprogramma terugbetaald?

  Daar ik geconventioneerd ben, hebben de patiënten recht op de gewone terugbetaling door hun ziekenfonds. De meeste hebben recht op E-of F pathologie (of palliatief statuut) met eventueel verhoogde terugbetaling en dus een minimum aan remgeld.
 • Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor dit programma?

  De kinébehandelingen worden meestal voorgeschreven door de pneumoloog of huisarts/kinderarts
 • Welke patiënten kunnen bij ons revalideren?

  Chronische respiratoire aandoeningen, Na langdurige opname intensieve zorgen, Pre en post thoraxchirurgie

  Kinderen en volwassenen met meervoudige handicap en respiratoire problemen

 • Welke zorgverleners zijn aanwezig?

  Pneumoloog, Kinesitherapeut, Tabaccoloog

Ga terug