KineLutin

 • Wat houdt het revalidatieprogramma in?

  Afhankelijk van de nood: - Fysieke training en ademspierkrachttraining reduceert het functie te kort dat geassocieerd is met klachten van kortademigheid, beperkte inspanningscapaciteit, beperkte sociale- en professionele mogelijkheden. Hierdoor verbetert de participatie in het dagelijks leven. - Mucusklarende technieken : autogene drainage, flutter, pep, bouncing. Slijmvorming kan aanwezig zijn bij chronische longaandoeningen zoals COPD, mucoviscidose en in acute situatie zoals bij infectieziekten vanaf baby's en bij postoperatieve zorgen.
 • Wat zijn de duur en frequentie van het revalidatieprogramma?

  Dit is afhankelijk van de pathologie en van de ernst van de klacht. Patiënten komen gemiddeld 3 maal per week. In samenspraak met de kinesitherapeut kan een keuze gemaakt worden om een half uur of één uur te trainen.
 • Hoe wordt het revalidatieprogramma terugbetaald?

  De terugbetaling is afhankelijk van de pathologie. De meeste patiënten hebben een E- of F - pathologie. Onder terugbetalingstarieven van mutualiteit en eventueel hospitalisatieverzekering.
 • Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor dit programma?

  Meestal wordt u verwezen door uw longarts of huisarts. Gelieve telefonisch contact op te nemen en dan bekijken we de mogelijkheden.
 • Welke patiënten kunnen bij ons revalideren?

  Chronische respiratoire aandoeningen, Na langdurige opname intensieve zorgen, Pre en post thoraxchirurgie, Pre en post oncologische behandeling, Na langdurige COVID-opname

 • Welke zorgverleners zijn aanwezig?

  Pneumoloog, Kinesitherapeut, Tabaccoloog, Verpleegkundige, Diëtist, Ergotherapeut, Cardioloog, Fysisch geneesheer, Psycholoog, Sociaal werker, Allgemeinmedizinerin

Ga terug